Santa Cruz
Vandaag alweer om 4.30 op om de boot naar Santa Cruz te halen. Daar heerlijk ontbeten met uitzicht op de haven in Puerto Ayora en vervolgens het Darwin centre bezocht waar nog steeds volop onderzoek wordt gedaan. We hebben er zelfs een parende reuzenlandschildpad gezien én natuurlijk vereeuwigd. Daarna een tour naar Academy Bay waar we gesnorkeld hebben en dit keer knalblauwe vissen tegenkwamen en een soort maanvissen met zwart, oranje en geel. De onderwaterwereld is onvoorstelbaar mooi. Aan het eind van de dag nog naareen zoutmeer gelopenen gezwommen in een kloof, waar een heel stel macho mannen van meer dan 10 meter naar beneden sprongen onder het gelukzalige oog van hun verliefde meisjes, zat de dag er alweer op. Op vrijdag hebben we een dagexcursie naar het eilandje Noord-Seymour gemaakt. Dit eilandje is ongeveer een uur lopen rondom,heeft veel "wild life" en is de grootste actieve nestplaats van zeevogels. Het eiland is de favoriete plaats van de Fregatvogel. Deze vogel kan niet tegen nat zijn dus steelt hij de vissen van andere vogels en jaagt op de schildpadjes die net uit hun ei komen. Dit is de reden waaromdeze vogel ook wel de piraat van de zee wordt genoemd. Als het mannetje een meisje zoekt dan blaast hij zijn rode krop op en wacht geduldig tot er iemand op af komt. Tevoren maakt hij een nest van het stro dat er zo hier en daar ligt. Helaas denkt hij soms dat onze blonde haren ook van stro zijn dus je moet oppassen dat hij er niet wat van meepikt. De blauwvoet JanvanGent komt hier ook in grote getalen voor. Door de eilandbewoners wordt hij the blue foot boobie genoemd en zijn voeten zijn inderdaad knalblauw. Dejongen hebben grijze voeten die langzaamaan bij het opgroeien ook blauw kleuren. Het mannetje danst de hele dag voor zijn vrouwtje en zorgt goed voor haar. Verder zagen we een zeeleeuw die haar jong zoogde, land- en zeeleguanen en bijzondere meeuwen met rode ogen. Je hebt werkelijk ogen te kort om alles te zien en te geloven dat deze vogels echt zijn. Je kan ze tot op een halve meter naderen, ze zijn totaal niet bang voor mensen en de leguanen lijken te lachten naar al deze rare wezens die naar ze komen kijken met hun zwarte fotocamera-ogen.Na een zwemtocht waar je op moest passen niet gestoken te worden door horzels was het tijd om weer naar huis te gaan. Morgen gaan we naar San Christobál waar de zeeleeuwen het dorpje Puerto Baquerizo in bezit lijken te hebben want ze schijnen overal te liggen. Ik ben zeer benieuwd.