De zon tegemoet
In Nederland is het al weken slecht weer en ik heb ook wel behoefte aan luieren op het strand na alle kou, dus besluiten we niet naar de Noordkaap te gaan want de weersvoorspellingen zijn daar matig met veel bewolking en af en toe buien.
We trekken daarom via België langs de kust naar Frankrijk. Ik heb er de pest in dat de Franse woorden maar niet meer in mijn hoofd terug komen, maar we redden ons met handen en voeten. Wonderlijk is dat de kleine campings geen van allen Wifi hebben zodat ik mijn regelmatige whatsapp met foto’s en al (iets wat ik de afgelopen weken goed heb kunnen ontwikkelen), in de koelkast moet worden gezet. De warmte waar we de afgelopen weken naar hebben gesnakt, is nu volop aanwezig.
We blijven een paar dagen in de buurt van Arès in Bordeaux. Op dit schiereiland vinden we een kleine camping van waaruit je mooi naar het strand kan fietsen al is dit een uur heen en een uur terug. De opgebouwde conditie moet natuurlijk wel bewaard blijven.
Na drie dagen hitte (ruim boven de 30 graden) besluiten we om verder te gaan naar Noord Spanje want het fietsen gaat steeds langzamer met deze temperaturen. Niet alleen de hitte maar ook de prijzen rijzen hier de pan uit, vooral de groenten in de supermercado en de verkoelingen op de terrasjes.