marietteouwehand.reismee.nl

Zoutpannen en Inca architectuur

We slapen voor het eerst uit tot acht uur en gaan na het ontbijt met de scooter-taxi naar het centrum om geld te halen en te kijken hoe we het beste naar de volgende plaats in de vallei, Ollantatambo kunnen komen. Bij het busstation worden we aangesproken door een taxichauffeur die ons voor een zacht prijsje naar de zoutpannen van las Salinas en Moray wil brengen. Op alle miradores (uitkijkpunten) zet hij de auto aan de kant zodat we weer heel wat foto's kunnen maken.
Onderweg zien we hutten van takken of ijzerplaat waar de daklozen wonen. Onduidelijk is of deze mensen van buiten de vallei komen om in dit mooie gebied te leven of dat dit mensen zijn die om andere reden op deze manier wonen.

Vanuit de zoutpannen nemen we natuurlijk zout mee dat in verschillende smaken, zowel voor het koken als voor in het bad, te kust en te keur te koop is.
Daarna bezoeken we verderop twee colosseums in Moray. Ik vraag me af wat hier werd opgevoerd in vroeger tijden.

Ook in Ollantatambo hebben we weer een heerlijk hotel met een prachtige bloementuin en een keramiek atelier. We houden siesta in een hangmat in de zon voordat we het fort bezoeken. De enige vesting waar de Inca's de Spanjaarden succesvol verjaagd hebben.